Ο Leclerc αποζητά διάλογο με τον Sainz: «Επιθετικά αυτά που είπα στο team radio»


Ο Charles Leclerc θέλει να συζητήσει με τον teammate του μετά την ασυνεννοησία στις κατατακτήριες του Βρετανικού GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 8/7/2023

Στο φινάλε του Q1 στο GP Μ. Βρετανίας, ο Charles Leclerc είχε προτεραιότητα στην θέση στην πίστα, όμως ο Carlos Sainz τον προσπέρασε στο τελευταίο sector για να ξεκινήσει πρώτος την προσπάθειά του.

Ο Μονεγάσκος τότε είπε στο team radio «μπράβο Carlos, ωραίο προσπέρασμα στην τελευταία στροφή...», δείχνοντας την ενόχλησή του από τη συμπεριφορά του teammate του.

Ο ίδιος, όμως, τόνισε πως θέλει να συζητήσει τον Ισπανό για αυτή την ασυνενοησία, καθώς κι εκείνος ένιωσε ενοχλημένος από την απόφαση της ομάδας να προτεραιοποιήσει τον Leclerc.

«Στο pitlane ξέρουμε ότι δημιουργείται ουρά από τα μονοθέσια, γιατί όλοι θέλουν να βγουν την ίδια στιγμή στην πίστα,» δήλωσε ο Leclerc, που ξεκινά τον αγώνα στο Silverstone 4ος.

«Αλλά στην πίστα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί ήταν στενά τα χρονικά περιθώρια και δεν ξέραμε αν θα προλάβουμε πριν πέσει η καρώ σημαία.

«Ο Carlos αποφάσισε να με προσπεράσει, κάτι που δεν είναι ιδανικό ως κίνηση, και θα συζητήσουμε για αυτό. Αλλά δεν επηρέασε τα πράγματα, οπότε ΟΚ.

«Προφανώς και η αδρεναλίνη είναι στα ύψη όταν οδηγούμε, δεν ξέρεις αν θα προλάβεις ή όχι, αλλά αυτά που είπα στην ενδοεπικοινωνία ήταν πιο επιθετικά από όσο έπρεπε.»